Nyheder

5 ting, du bør overveje, før du vælger en digital nomademåde

2481980 min

Er du træt af dit kontorliv og normale arbejdstider? At gå til frokost med de samme kolleger klokken 11.30 lyder ikke så entusiastisk længere? Tillykke, du er måske i den indledende fase af digital nomadisme. Udstyr dig selv med en anstændig mobiltelefon og en batteribank, og lad os gennemgå trinene sammen.

Din morgenmad kan blive din aftensmad, og din lørdag kan blive din mandag...

Det er dog stadig sjovt! Sandsynligvis er en af ​​fordelene ved at vælge digital nomadisme evnen til at holde sig vågen i lange timer om søndagen og vågne ved middagstid om mandagen. Især efter at have læst dine venners demotivationsflow på sociale netværk. Men at være en digital nomade er lidt mere sofistikeret og bare lidt mindre romantisk i sidste ende. Du skal være opmærksom på, at motivationen kan komme til dig på mærkelige tidspunkter. Der vil være perioder med absolut stilhed og ensomhed, og der vil være perioder, hvor din morgenmad bliver din aftensmad og omvendt. Du kan således meget nemt finde på at arbejde en lørdag formiddag, hvilket du nok aldrig havde forestillet dig ske med et almindeligt kontorjob. Det er dog stadig meget sjovt!

Kan det blive kedeligt at gå i biografen i kontortiden?

De fleste af de digitale nomader har sikkert oplevet det sjove ved at poste et billede fra en biograf eller en pool i almindelig arbejdstid og modtage mange kommentarer fra deres trætte venner, der arbejder fra kontorer. Igen, for alle, der læser dette og stadig overvejer denne måde at leve på, skal du være opmærksom på, at lejlighedsvis ensomhed kan gøre dig uforberedt, og du kan finde dig selv sårbar med mangel på støtte, især hvis de fleste af dine venner har dagkontorjob. Faktum er, at din fritid højst sandsynligt vil afhænge af dine venners tidsplaner. Hvis de er trætte om aftenen efter en lang dag på arbejde, vil du ikke kunne lave om på det, og det er lige meget, hvor energisk du er efter at have sovet til klokken 10 hver morgen. Det er der dog en god løsning på! Find bare en hobby til dig selv, eller en hobby, der i et ideelt tilfælde senere kan blive dit job: din tidsplan vil være fuld, og du vil stadig være i stand til at lave sjove ting i kontortiden! Hvad kan potentielt være bedre, ikke?

Du kan også overveje at søge efter en arbejdsplads på et co-working space i det lange løb, hvis du ikke er en fuldtidsrejsende. Igen, det afhænger af, om du kan lide virksomheden der, og lejeprisen passer til dit økonomiske flow.

Medbring din bærbare computer og hold forbindelsen, når alle andre har det sjovt

Grillsession i skoven på en smuk forårsdag, hænge ud med vennerne ved havet eller kajaktur? Som digital nomade skal du være i stand til at forpligte dig til at arbejde, selv når du ser fantastisk vejr, en pool og palmer udenfor eller på steder uden strøm overhovedet. Husk, da jeg har nævnt en anstændig arbejdstelefon og en energibank? Hvis ikke, så gå et par trin tilbage og læs om det omhyggeligt igen, for at sikre dig, at digital nomadisme passer til din stil.

I teorien kan du nemt holde forbindelsen, når du kører på Uber og vandrer på de mærkeligste steder, som et madmarked i forstæderne i Bangkok. Ikke enhver teori er nem at omsætte til praksis; Derfor kan du nogle gange have brug for at demonstrere dine evner til at holde spisepinde og være i telefon og computer og udføre to forskellige opgaver på samme tid. Eller forestil dig, at du gemmer dig for en tropisk regn med alt udstyret, når du har et Skype-møde med 6 timers forskel på 5 minutter, uden mulighed for at udsætte det. Overraskelsesoverraskelse... Wi-Fi-forbindelsen på caféen, som du lige kom for at gemme for regnen, er ærgerlig, og du har ingen andre steder at tage hen? Tænk altid på i det mindste et par mulige muligheder for, hvordan du forbliver forbundet, hvis noget lignende skulle ske. Hvis du synes, det lyder både udfordrende og sjovt, er du kun få skridt fra at blive en digital nomade, så læs videre!

Du har muligvis ikke et permanent opholdssted, især hvis du er en ægte digital nomade

Som digital nomade skal du elske den dynamiske livsstil. Ellers passer du ikke til beskrivelsen. Den anden side af medaljen er den samme, og sandheden er, at indkomsten for de fleste af de digitale nomader er ustabil, såvel som muligheder for overnatning. Du skal være opmærksom på, at du måske har svært ved at leje en plads i et år eller endda et halvt år, medmindre du har nogle ordentlige opsparinger. Udlejere på bestemte steder (for eksempel Vilnius) vil meget usandsynligt leje et sted i en måned og især til en rimelig pris. At bo med en flok venner i en boheme 5-værelses lejlighed er en anden mulighed, men alt sådan har sine fordele og ulemper. Men at have sådanne initiativer som CouchSurfing kan ændre tilgangen til dit digitale nomadeliv - alt hvad du behøver er at sende besked til de rigtige mennesker med samme tilgang!

Besparelser

Da din daglige rutine kommer til at være dynamisk, vil din indkomst højst sandsynligt ikke være anderledes, i hvert fald i begyndelsen. Det bliver meget sværere at planlægge dine udgifter, og du skal kunne overleve en måned både med 100 euro og forblive rationel og beholde brorparten af ​​opsparingen, når du modtager 2000 euro. Du har måske ingen kunder i et par måneder i træk, så vær forberedt på at bruge en måned i indbakken uden nogen seriøs indkomst. Hold altid øje med de gode flybilletter og overnatningstilbud (eller genlej dit sted og rejs et andet sted hen). Lav noget matematik – så både vil spare penge og gøre dit liv som digital nomade fuld af alt, hvad kun 1 % af almindelige kontorjob ville gøre. Hvis du er klar til denne udfordring, så velkommen ombord. Læn dig tilbage, slap af og nyd digital nomadisme, for det er meget sjovt, når du først kommer ind i det. Som du kan se, handler det ikke kun om at vågne sent om mandagen!