Nyheder

Et verdensomspændende ry som en premium outsourcing-tjenesteudbyder

outsourcing

I modsætning til rigtig mange virksomheder rundt om i verden, er veletablerede outsourcingvirksomheder ikke blevet påvirket af den globale coronavirus-pandemi. Mens adskillige private og offentlige virksomheder stadig tilpasser sig fjernarbejde, er andre, der allerede for et par år siden forstod de subtile detaljer ved fjernarbejde, glade for at se deres resultater vokse. Som sådan, Baltic Assist er ikke en undtagelse. Grundlagt som en start-up i 2015, har det hurtigt forvandlet sig til en succesfuld virksomhed, der i dag har over 500 kunder fra Europa, USA og endda Hong Kong.

Det mislykkede interview blev til en forretning

Andžej Rynkevič, medstifter og administrerende direktør for Baltic Assist, opdagede først begrebet 'virtuel assistent' i 2014. Omkring det tidspunkt ledte en privat investor fra Danmark Per Møller efter en, der kunne hjælpe ham med de investeringsrelaterede opgaver i Litauen. Stillingen som en virtuel assistent med fleksible arbejdstider og mulighed for at arbejde hjemmefra fangede A. Rynkevičs opmærksomhed, og han besluttede at gå til et interview. Hans kandidatur levede dog ikke op til forventningerne fra den danske investor. 

Ikke desto mindre var den fremtidige forretningsmand stadig interesseret i ideen om outsourcing. Efter et par uger kontaktede han P. Møller, præsenterede ham for hans planer om at starte et firma, der tilbyder fjernregnskabstjenester og inviterede til sidst danskeren til at være hans allerførste kunde.

»Jeg håbede virkelig, at jeg kunne få den første erhvervskunde, så jeg forberedte en præsentation om konceptet, de indledende og senere stadier af vækst. I stedet for et positivt svar fik jeg et tilbud fra hans side om at investere i det nye selskab. Så det var sådan det hele begyndte. Som en romantisk historie, kan jeg sige’ – A. Rynkevič beretter om Baltic Assists oprindelse.

Konsekvent vækst

Baltic Assist er vokset støt siden begyndelsen, med en samlet omsætning på over 100 % hvert år. A. Rynkevič forklarer, at det var fleksibilitet over for de stadigt skiftende markedsforhold, der var nøglen til at opbygge en stabil forretningsmodel.

"Vi observerede konstant markedet, adfærden hos vores nuværende eller potentielle kunder og vores konkurrenters, og vi blev ved med at justere både tjenester og priser. Til sidst førte dette til skabelsen af ​​en bæredygtig forretningsmodel, som nu giver os en stærk konkurrencefordel på vores målmarked.'

Det siger sig selv, at virksomheden har stået over for forskellige udfordringer i løbet af sin udvikling, såsom utilstrækkelig brandgenkendelse set fra et kundesynspunkt. Ifølge A. Rynkevič, i jagten på kundepleje af høj kvalitet, har Baltic Assist været særlig opmærksom på deres klients behov lige fra starten, og har derfor fået et verdensomspændende ry som en upåklagelig serviceudbyder. 

"Det hjalp os med at skabe et image, som utvivlsomt begyndte at sprede sig ved hjælp af mund-til-mund markedsføring," tilføjer den administrerende direktør. 

Attraktiv virksomhedskultur 

Baltic Assist-teamet består af en række fagfolk – fra virtuelle revisorer og finansielle eksperter til kundesucces-managere. Det første år var der færre end 10 ansatte, men i dag tæller virksomheden knap 150 virtuelle assistenter.

Mens den globale coronavirus-pandemi er blevet en hovedpine for mange virksomheder, har en typisk dag på arbejdet ikke ændret sig for Baltic Assist-personalet.

"Vi har arbejdet på afstand siden 2015, så vi behøvede ikke at lægge nogen ekstra indsats for at tilpasse os," siger A. Rynkevič. 

Medarbejderne der har nydt godt af muligheden for fjernarbejde i lang tid. Nogle af dem arbejder konstant hjemmefra, mens andre holder en ugentlig balance, for eksempel to dage på kontoret og tre dage hjemme. Desuden betyder den virtuelle karakter af arbejdet hos Baltic Assist, at det ikke er begrænset af Republikken Litauens grænser – medarbejderne har frihed til at udføre deres opgaver, mens de også nyder solen i Spanien eller Grækenland. Det eneste must er en god internetforbindelse. 

Derudover er mellemmenneskelige relationer inde i virksomheden baseret på gennemsigtighed, hvilket giver både ledelsen og medarbejderne mulighed for at stole på hinanden. 

»Andre virksomheder, især store virksomheder, anvender strenge procedurer. For eksempel, hvis du ønsker at avancere fra en entry-level position til en højere, forventes du at have brugt mindst halvandet år på det niveau. Hos Baltic Assist har vi selvfølgelig også nogle regler, men hvis personen er dygtig og motiveret, tillader og opmuntrer vi dem til at bruge deres fulde potentiale, og lader bureaukratiske foranstaltninger ligge til side,' argumenterer A. Rynkevič.

Han er overbevist om, at den herskende meritokratikultur i virksomheden ikke kun er den største fordel ved at arbejde der, men også hovedårsagen til, at Baltic Assist skiller sig ud blandt andre markedsaktører.