Nyheder

Eksperter afslører, hvordan du tager dine første karriereskridt inden for finans

karrieretrin inden for finans

Det er en udbredt myte, at for unge professionelle, der ønsker at få et stort gennembrud i økonomien, er det afgørende at have erhvervserfaring. Finansekspert Dovile Kulioniene, som selv har haft succesfulde karriereskridt inden for finanssektoren, siger, at det er en almindelig misforståelse og deler hendes råd om, hvordan du tager dine første karriereskridt, og beskriver de personlige egenskaber, der hjælper dig med at blive bemærket af potentielle arbejdsgivere.  

En drivkraft – vilje til konstant at udmærke sig

D. Kulionene fortæller, at hun begyndte at tænke på et job inden for finans, mens hun læste på universitetet. Hun dimitterede fra Vilnius Gediminas Tekniske Universitet med en bachelorgrad i Business Management og valgte senere en engelsksproget kandidatuddannelse i økonomisk analyse og planlægning. Hun fik sin første erhvervserfaring, mens hun arbejdede hos flere finans- og revisionsfirmaer i Vilnius. Senere benyttede hun lejligheden til at begynde at arbejde i et outsourcing-servicefirma, "Baltiske virtuelle assistenter".
"Jeg fandt ud af en ledig stilling fra en tidligere kollega, som var meget tilfreds med mulighederne fra virksomheden: en bred vifte af viden erhvervet i arbejdsprocessen, direkte kommunikation med kunder, chancen for at danne dit team og forbedre lederskabet færdigheder. En fleksibel tidsplan, fjernarbejde og venlig arbejdskultur var af stor betydning for mig,” husker D. Kulioniene og fortæller, at venneanbefalinger også kan være nyttige, når man leder efter et job.
Dovile startede i revisorstillingen med en prøveperiode som alle nye medarbejdere. Kort efter, mens prøveperioden ikke engang var forbi, blev hun forfremmet til senior revisors stilling. I dag arbejder Dovile med en dansk virksomhed, der leverer analytiske, antropologiske og andre typer databehandlingstjenester. Sammen med sit team leverer hun også en række regnskabstjenester: fra finansiel bogføring til konsolidering og budgetplanlægning.
D. Kulioniene siger, at drivkræfterne i hendes karriere er chancen for at tilegne sig en bred vifte af viden og evnen til konstant at udmærke sig som professionel: "Sandsynligvis var et af de vigtigste trin i denne proces forberedelsen af ​​ACCA (The Association of Chartered Certified Accountants) IFRS (International Financial Reporting Standards) eksamen, dynamiske og udfordrende arbejdsopgaver, fagligt stærke kollegaer og ledelse i virksomheden. Jeg tror, ​​det er meget vigtigt i enhver karriere at have inspirerende rollemodeller, som man ser op til, mens man finder ud af, hvilken slags leder man vil blive i fremtiden,” siger Dovile.

Personlige egenskaber og arbejdsmoral

Adspurgt om de faglige og personlige egenskaber, der er vigtige for folk, der ønsker at arbejde inden for økonomi, er eksperten meget specifik: du har brug for gode "MS Office" færdigheder, især med "Excel", analytisk tænkning samt stærke grundlæggende viden om økonomi og regnskab.
Ikke desto mindre påpeger Dovile, at i begyndelsen af ​​en karriere, personlige egenskaber, herunder en vilje til at udmærke sig, evnen til at tilegne sig viden og lære individuelt og en stærk ansvarsfølelse.
"Man skal heller ikke glemme arbejdsetik, evnen til at opretholde professionelle relationer til kunder og kolleger eller at være en teamplayer, som andre medlemmer kan stole på." – tilføjer eksperten.
Et andet Doviles råd til folk, der leder efter et job inden for finans, er at finde og specificere det finansområde, du er mest interesseret i, uanset om det er finansiel analyse, regnskab, investering eller andre. Så skal du målrettet tilegne dig viden og færdigheder inden for netop det felt, hvilket kan gøres, mens du studerer på universitetet eller deltager i internationale programmer som CFA (Charted Financial Analyst) eller det tidligere nævnte ACCA. Sidst men ikke mindst, siger eksperten, er det vigtigt omhyggeligt at vælge din arbejdsgiver, mens du prioriterer dem, der opmuntrer dig til at vokse professionelt og hjælper dig med at nå dine egne mål.