Nyheder

IT-outsourcing: hvorfor, hvordan og de vigtigste fordele

IT-outsourcing

Gennem de sidste par år en interesse for IT-outsourcing har været hastigt stigende. Tilbage i 2019 blev det globale it-outsourcing-marked vurderet til USD 333.7 milliarder. Tallene forventes at vokse og nå op på 397.6 milliarder USD i 2025.

Da IT er en uundværlig del af næsten enhver virksomhed, er det kun naturligt, at virksomheder leder efter de bedste fagfolk at arbejde sammen med.

I denne artikel vil vi diskutere, hvorfor du bør vælge outsourcede it-tjenester, hvilke fordele du kan forvente, og hvilke risici du skal tage i tankerne, før du foretager dette skift.

Hvorfor skal du outsource it-tjenester?

Lad os starte med at se på de vigtigste grunde til, at du bør overveje it-outsourcing:

 1. Du er lige startet, og du har endnu ikke ansat et it-team.
 2. Du har en it-afdeling, men resultaterne overstiger (eller opfylder endda) den investering, du foretager.
 3. Dit it-team er overbelastet og har brug for noget ekstra support.

Uanset årsagen kan valget af en pålidelig udbyder af outsourcing-tjenester bidrage til din virksomheds succes.

Hvilken slags it-tjenester kan outsources?

Det menes generelt, at den mest outsourcede it-service er it-support. Sandheden er dog, at virksomheder i dag kan outsource næsten enhver informationsteknologitjeneste.

Nedenfor finder du nogle af de oftest outsourcede it-tjenester:

 • 24 / 7 Live Chat Support
 • Netværksadministration
 • IT-projektledelse (tænk på strategi, budget, planlægning osv.)
 • IT anbefalinger
 • Webfiltrering
 • Spamfiltrering
 • Ny brugeropsætning og træning
 • Og så meget mere.

At du kan outsource næsten enhver IT-service betyder naturligvis ikke, at du helt skal slippe for din IT-service. Men at få et nyt perspektiv og yderligere støtte udefra kan gavne din virksomhed på så mange måder.

De vigtigste fordele ved IT-outsourcing

Når det kommer til fordelene ved IT-outsourcing, er følgende de mest almindelige:

1. Omkostningseffektiv løsning

Når du vælger IT-outsourcing, vil du sandsynligvis spare på ting som medarbejderuddannelse, udstyr, kontorlokaler og meget mere.

Det bedste er, at de penge, du sparer, kan investeres yderligere i udviklingen af ​​din virksomhed, produkter og tjenester.

2. Fleksibilitet

Du behøver ikke sidde fast med det samme IT-team i mange år fremover. IT-outsourcing giver dig mulighed for at ansætte forskellige IT-fagfolk til forskellige projekter, du har.

Det giver dig mulighed for at vælge de mest dygtige og talentfulde eksperter afhængigt af dit projekts behov.

3. Din virksomheds kernekompetence er forbedret

Efter at have uddelegeret f.eks. din IT-projektledelse til en outsourcet professionel, kan du fokusere på de vigtigste aspekter af din virksomhed.

Hvis du er en produktskaber, kan du investere tid i dets forbedring og udvikling. Hvis du leverer tjenester, kan du nu tage den nødvendige tid til at polere din brugeroplevelse og mere.

4. Nemmere budgettering

Når du outsourcer IT, fagfolk, kan du bedre forudsige dit budget og dine udgifter.

I takt med at du betaler fast kompensation til en udliciteret ekspert, ser du tydeligere, hvor pengene går hen, og hvad der kan gøres for at spare dem.

Nogle risici at overveje

Inden du vælger en IT-outsourcingudbyder, er det en god idé at vurdere potentielle risici. Alle kommer til sidst ned til at vælge en pålidelig outsourcing udbyder.

At tage tid og kræfter på at vurdere de potentielle risici kan hjælpe dig med at undgå fejl og bevæge dig i den rigtige retning.

Tag et kig på et par risici, du skal overveje:

1. Sikkerheden af ​​dine data

Da data er den vigtigste valuta i dag, er det kun naturligt for en virksomhed at være ekstra forsigtig med det.

For at undgå databrud skal du sørge for, at din valgte IT-outsourcingudbyder har midlerne til at beskytte dine data. Det omfatter fysiske sikkerhedsforanstaltninger for at forhindre enhver uautoriseret adgang til virksomheden, kraftfulde krypteringsprotokoller og sikre databaser.

Sørg for at have en samtale om datasikkerhed med den potentielle outsourcingudbyder.

2. Mindre kontrol

Når du har en it-afdeling i din virksomhed, er det nemmere at spore fremskridtene. Derfor, når du beslutter dig for at vælge en outsourcet it-professionel, kan du føle, at du mister en følelse af kontrol.

For at løse dette problem skal du sørge for at have en ærlig samtale med en outsourcingudbyder om, hvor ofte du gerne vil modtage information om fremskridt, resultater og eventuelle kommende udfordringer.

Oftere end ikke vil en outsourcing-professionel være klar til at kommunikere regelmæssigt for at give dig tilfredshed med tjenesterne.

Bundlinjen

At finde pålidelige outsourcet It-fagfolk kan (men behøver ikke) være en udfordring.

For eksempel er der mange dygtige og dygtige IT-professionelle i Litauen, og de er klar til at levere tjenester af høj kvalitet til en kundevenlig pris.

Når du vælger et it-team at arbejde med, skal du overveje de tips, vi har delt i artiklen. Tag desuden højde for de mulige risici og sørg for at diskutere dem med dine outsourcing-partnere.