Finansielle nyheder

Outsourcing af KYC/AML-tjenester. Hvordan gør man det ordentligt?

KYC

Nogle områder giver flere udfordringer end andre, når det kommer til outsourcing. KYC (Kend din kunde) og AML (Anti Money Laundering) er to sådanne tjenester.

Det betyder dog ikke, at outsourcing af KYC- og AML-tjenester er umulige.

Tværtimod kan penge- og kryptovirksomheder drage fordel af outsourcede tjenester. Nøglen her er at gøre det rigtigt.

Derfor vil vi i dag gennemgå nogle af de kernefaktorer, du skal huske på, når du outsourcer KYC/AML-tjenester.

Indledende skridt – hvor skal man begynde?

For at gøre outsourcing af KYC/AML-tjenester til en succes, skal virksomheder starte på det rigtige spor.

I begyndelsen kan følgende faktorer bestemme, hvor vellykket outsourcing af penge og krypto kan blive:

  1. Opret en klar og struktureret vurderingsproces. Det vil omfatte medarbejderes kompetence og track record baseret på definerede kriterier.
  2. Udarbejdelse af en informativ og nøjagtig outsourcing aftale mellem virksomheden og KYC/AML outsourcing udbyderen. I kontrakten bør ansvar og ansvarlighed defineres så klart som muligt.
  3. At få aftalen godkendt af seniorledelsen. Først da kan et samarbejde mellem penge og en outsourcing-virksomhed begynde i praksis.

Sikre en smidig proces gennem regelmæssige kontroller

For at KYC/AML-outsourcing kan fungere korrekt, er kontrol nødvendig.

Til det er regelmæssig rapportering et must.

For det første skal det sikres inden for outsourcing-teamet (f.eks. kunne AML-officerer have regelmæssige møder med deres ledere for at spore processen og foretage de nødvendige justeringer).

For det andet opfordres til månedlige eller kvartalsvise møder med hele teamet for at se, hvor arbejdsgangen er på vej hen.

Opsætning af et kontrolsystem er den hurtigste måde at spore fremskridtene og foretage de nødvendige ændringer for, at et samarbejde bliver en succes.

Hvorfor skal penge- og kryptovirksomheder outsource KYC/AML-tjenester?

Outsourcing kan give uendelige fordele for virksomheder i forskellige sektorer og størrelser. Når det kommer til penge- og kryptovirksomheder, giver outsourcing af KYC/AML-tjenester følgende fordele:

  1. Mere fokus på kerneforretningens funktioner. At overlade AML og KYC til de outsourcede fagfolk gør det muligt for virksomheder at investere mere kræfter og tid i deres egentlige forretning og generere nye ideer til yderligere vækst.
  2. Tjenester af høj kvalitet. Som outsourcede KYC/AML-professionelle dedikerer deres tid til at lære alt, hvad der er at vide om emnet og omsætte viden i praksis; du kan være sikker på at modtage tjenester i topkvalitet. Det er måske ikke altid muligt i virksomheden.
  3. Omkostningseffektiv løsning. Oftere end ikke betyder det at vælge outsourcede tjenester at spare penge. Disse penge kan naturligvis investeres yderligere i nye forretningsudviklingsideer.

Indpakning op

Selvom outsourcing af overholdelse af KYC/AML-tjenester er mere risikabelt end mange andre tjenester, er fordelene enestående.

For at gøre det rigtigt skal du sørge for at finde pålidelige outsourcing-professionelle, som vil være i stand til at tilbyde tjenester af høj kvalitet, glat kommunikation undervejs og hurtig læring.

Et vellykket samarbejde med en outsourcing udbyder vil spare tid og penge for dine penge eller kryptovirksomhed og give mere plads til at generere nye forretningsvækst ideer.