Nyheder

Strategiske årsager til, at danske virksomheder outsourcer regnskab

seo regnskab min

Danske virksomheder er åbne for international outsourcing. I 2014 bestod 34 % af Business Process Outsourcing af regnskab og økonomi i Danmark. Selvom økonomiafdelingen omhandler meget følsomme oplysninger, er den blevet det hurtigst voksende BPO-segment i Danmark. De mest populære er transaktionsintensive operationer, fordi de er nemmere at outsource end processer med højere værdi.

Regnskab og økonomi kan opdeles i to grupper: transaktionsintensive operationer og vurderingsintensive operationer. Danske virksomheder vælger normalt outsourcede regnskabsudbydere, som har konkurrencedygtige priser, dokumenteret track record og solidt kendskab til danske regnskabsregler og regler. Referencer fra andre kunder er altafgørende for danske virksomheder for at kontrollere udbyderens omdømme og arbejdskvalitet.

Strategiske drivere for, at danske virksomheder outsourcer regnskab og økonomi

1. Omkostningsreduktion

Selvom der kommer flere fordele med BPO, er omkostningsreduktion stadig den vigtigste drivkraft til at outsource finansiering og regnskab. Andre drivkræfter som adgang til færdigheder og procesforbedringsevner bliver dog stadig vigtigere.

2. Adgang til kompetencer og ressourcer

Danske virksomheder forventer, at deres outsourcing-leverandør forbedrer deres økonomi- og regnskabsprocesser. Branchespecifik viden er et stort plus for outsourcingudbydere, fordi de største sektorer i Danmark er industriel produktion og forarbejdede varer.

3. Forbedring af procesydelsen

Forbedringsydelser og standardisering er en anden faktor for danske virksomheder. Virksomheder forventer, at deres udbydere bidrager til forbedring af processer. Danske virksomheder definerer følgende kriterier: pålidelighed, relevans, sammenlignelighed, konsistens og forståelighed.

4. Kernekompetencer

At ansætte en intern revisor koster omkring 4,000 EUR i Danmark. I nearshore-destinationer som Litauen kan en person på samme niveau koste over 1,400 EUR. Nearshoring af finansiering og regnskab til lande med lavere omkostninger kan opnå store omkostningsbesparelser for danske virksomheder. Mens de outsourcer regnskab og holder omkostningerne, kan virksomheder fokusere på deres kernekompetencer.

5. Fleksibilitet

Ejere af virksomhederne fjerner ansvaret for at lede regnskabsafdelingen. Regnskabsvirksomhedens service skalerer parallelt med den danske virksomheds vækst.

Baltic Assist er en pålidelig regnskabsudbyder for danske virksomheder med en dokumenteret track record. Ønsker du en gratis konsultation om din virksomheds regnskabsydelser virtuelt eller under mødet i København, tøv ikke med at kontakte os.