Nyheder

Det dobbelte af lønnen på få år – mission mulig med et job inden for økonomi

job inden for finans

Der er mange stereotyper omkring et job inden for finans, og en af ​​de mest almindelige er, at der er lidt plads til selvrealisering. Eksperter, der har arbejdet på området i mange år, hævder dog det modsatte og siger, at finans er et dynamisk område med mange karrieremuligheder.

Efterspørgslen efter finanseksperter steg under pandemien

Ifølge Natalija Bogomolnikovienė, direktør for økonomiafdelingen på "baltiske virtuelle assistenter", i de sidste fem år har der været en stigning i efterspørgslen efter regnskabsspecialister, og under pandemien blev den endnu højere. Hun forklarer, at et skift i opfattelsen af ​​fjernarbejde og det voksende behov for procesoptimering påvirkede den stigende efterspørgsel efter økonomispecialister.

"I sammenhæng med en global pandemi blev virksomheder tvunget til at lede efter hurtige løsninger, der ikke kun ville reducere omkostningerne, men også hjælpe med daglige procesoptimering. Derfor begyndte flere virksomheder at uddelegere sekundære opgaver, som omfatter regnskab, til outsourcingvirksomheder. På grund af en voksende tillid til fjernarbejde rejser uddelegeringen af ​​vigtige opgaver til udenlandske partnere heller ikke længere nogen problemer. Det vigtigste spørgsmål, der er tilbage, er eksperternes kompetencer “, – siger N. Bogomolnikovienė og tilføjer, at Litauen på grund af talentfulde specialister er et attraktivt land for virksomheder, der ønsker at flytte styringen af ​​deres økonomi eller andre aktiviteter.

Eksperten fremhæver en anden kritisk trend relateret til regnskab – et stigende antal virksomheder outsourcer høje finansstillinger, bl.a. CFO og Finance Controller. Ifølge eksperten var der for mere end ti år siden, da de første outsourcingcentre begyndte at operere i Litauen, ingen, der talte om muligheden for at outsource stillinger på så højt et niveau.

“Digitalisering hjalp med at udvide omfanget af finansielle tjenester, hvilket gjorde det muligt at inkludere mere omfattende opgaver, der kræver meget komplekse løsninger. For eksempel, hvis outsourcingscentre for 10 år siden kun udførte meget basale regnskabsopgaver, laver de i dag komplicerede økonomiske analyser, kontrollerer virksomhedens økonomiske balancer og overser også, hvordan virksomheder opfylder deres økonomiske mål”, – siger eksperten.

En dynamisk arbejdsplads og karrieremuligheder inden for finans  

Der er mange stereotyper om økonomi, og en af ​​de mest almindelige er, at det er et "tørt", monotont arbejdsfelt. Ifølge N. Bogomolnikovienė er dette kun en myte: ”Finansområdet har altid været meget dynamisk – du skal holde et vågent øje med nye tendenser, teknologiske fremskridt og reagere på skiftende kunders behov. Ved at vide, at dit arbejde direkte påvirker dine kunders forretningssucces, giver det dig ekstra motivation til konstant at lære og forbedre dine færdigheder. “

Hun tilføjer, at økonomiområdet også er attraktivt på grund af de mange forskellige karrieremuligheder. Normalt tager det et par år at gå op i en enkelt stilling. Eksperten siger dog, at man kan opnå meget mere på kort tid med de nødvendige kompetencer og potentiale.

”I vores virksomhed har vi ikke strenge regler for, hvor meget tid en person skal bruge i en bestemt stilling. Af denne grund ser vi på hvert teammedlem individuelt - vi evaluerer personens fremskridt, færdigheder og vilje til at vokse og forbedre sig som professionel. For eksempel havde vi et tilfælde, hvor en af ​​vores junior-revisorer, som på det tidspunkt kun var i gang med sit tredje studieår, blev forfremmet til revisor allerede inden prøveperioden var forbi. Senere blev han forfremmet til senior revisor”, – fortæller eksperten og forsikrer, at speciallægens løn ændres tilsvarende og kan stige et par gange.

N. Bogomolnikovienė tilføjer, at virksomheden giver unge fagfolk alle muligheder for at involvere sig i mere komplekse opgaver: ”Hvis en person er talentfuld og har kompetencerne, giver vi ham ikke de tekniske opgaver. Til gengæld er det normalt at give basale opgaver til unge fagfolk, der lige er startet på området. Alligevel, når vi ser, at personen har brug for nye udfordringer, leverer vi mere komplekse opgaver, hvor man kan hjælpe med at udarbejde økonomiske rapporter, kommunikere direkte med kunder, deltage i møder mv.

Væsentlige egenskaber, potentiale og lederskab

Natalija forsikrer, at hendes økonomiafdeling konstant er på udkig efter nye talenter. Når nye medarbejdere ansættes, kan de få et jobtilbud uden at vide, hvilket konkret projekt de skal tildeles: ”Hvis vi ser potentialet, lederevner, så tilbyder vi uden de store overvejelser personen en stilling og giver dem først konkrete opgaver. “

På spørgsmålet om andre færdigheder og kvaliteter, der er nødvendige inden for dette særlige område, fremhæver eksperten vigtigheden af ​​ægte interesse for økonomi: "Personen skal nyde det, han laver. Ellers vil det ikke være let at udmærke sig på dette arbejdsområde. “

Ifølge eksperten er det også nødvendigt at have en stærk grundlæggende viden om økonomi og god analytisk tænkning. N. Bogomolnikovienė understreger også vigtigheden af ​​en stærk ansvarsfølelse, fordi specialisternes arbejdsresultater er direkte forbundet med kundernes projektsucces.