Finansielle nyheder

Hvorfor har en virksomhed brug for en CFO?

CFO

Stærk økonomistyring er noget, enhver virksomhed har brug for for at overleve under strabadser, trives, når alle forretningsmål er nået, og fortsætte med at forbedre sig fremad.

Derfor investerer virksomheder seriøst med at skille sig ud på markedet deres tid og kræfter på at ansætte en kompetent finansdirektør (CFO).

Baseret på Rapporten "Fremtidens CFO". af Institute of Management Accountants (IMA) og Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), vil CFO'ernes betydning kun stige i løbet af de kommende 3-5 år.

Det virker kun naturligt, da virksomheder med hjælp fra CFO kan bygge broen mellem virksomhedens stiftere, aktionærer og kunder.

For at lære HVORDAN, fortsæt med at læse artiklen, da vi vil dele de vigtigste grunde til, at det er nøglen til næsten enhver virksomhed derude at ansætte en kompetent CFO.

Tilbyder den rigtige finansielle model til din forretningsstrategi og mål

Lad os starte fra det grundlæggende, noget for mange virksomheder overser.

For at drive en virksomhed effektivt skal du anvende den rigtige økonomiske model. CFO er en person, der kan hjælpe dig med at gøre det ved at analysere vigtige økonomiske processer såsom budgettering, strategisk planlægning og mere.

Med den rigtige økonomiske model bliver det nemmere at opstille en plan for virksomhedens fremtid.

ROI ved at ansætte en CFO er afgørende

At investere tid og penge i at ansætte en højt kvalificeret CFO er en af ​​de bedste ting, du kan gøre for din virksomhed.

Selvom du er en startup, der lige er startet, kan rekruttering af en CFO spille en væsentlig rolle i den videre udvikling af din virksomhed – det være sig at finde investorer, beskæftige sig med budgettering og regnskab eller at sætte håndgribelige og ambitiøse mål for yderligere vækst.

Derfor er ROI'et ved at ansætte en CFO det værd - både for nytilkomne og virksomheder, der har været på markedet i et stykke tid.

Mere opmærksomhed og kvalitet på den økonomiske side af virksomheden

Når først en virksomhed ansætter en person, der er dedikeret specifikt til at styre alt-finansiering, stiger kvaliteten næsten øjeblikkeligt.

Det er sådan, fordi virksomheden nu har nogen, der kan være mere opmærksomme på regnskab og andre økonomiske forhold for at gøre dem så effektive som muligt.

Desuden kan en yderst kompetent CFO med lederegenskaber også samle et stærkt finansielt team og inspirere det til at komme videre.

Sikring af en samlet bedre arbejdsgang i virksomheden

For at en virksomhed skal overleve og trives, er en jævn arbejdsgang nøglen.

Hvilke CFO'er i virksomheden tager ansvar for at sikre, at den økonomiske side af virksomheden kører ordentligt, hvilket igen fremmer forbedringen af ​​enhver anden del af virksomheden.

Nogle af de vigtigste ansvarsområder CFO'en tager for at forbedre arbejdsgangen i virksomheden omfatter:

  • Støtte til den administrerende direktør og andre topledere i virksomheden.
  • At give databaseret indsigt, der kan forbedre virksomhedens retning.
  • Sørg for, at omsætningen indsamles til tiden, og at virksomheden er finansieret korrekt.
  • Opbygning af relationer med finansielle partnere, der kan fremme virksomhedens vækst. Det inkluderer kommunikation med investorer, topspillere på markedet og de mest værdifulde partnere.

Find M&A muligheder

Fusion eller opkøb er noget, der tvinger virksomheder til at genoverveje deres potentiale og forretningsmuligheder. For at gøre det rigtigt er en CFO-rolle nøglen. CFO'en kan nøje analysere al den nødvendige finansielle dokumentation, fortolke den og skræddersy den til forretningsmålene, så M&A bliver en succes.

Hvad mange virksomheder gør, er at hyre en ekstern finansiel rådgiver til at hjælpe dem under processen.

Men at have en CFO in-house gør proceduren meget nemmere og giver mindre plads til fejl, da CFO forstår både virksomhedens økonomiske og forretningsmodel godt.

Spotting muligheder for automatisering

I disse dage handler næsten ethvert forretningsområde om automatisering. Den økonomiske del er ingen undtagelse.

Med en CFO i virksomheden kan en virksomhed fremskynde regnskaber og andre finansielle operationer meget hurtigere.

TOP kvaliteter du bør overveje, når du ansætter en CFO

Nu hvor vi har lært nogle af de vigtigste årsager ansættelse af en CFO er en værdig investering lad os se på, hvad du skal kigge efter, når du rekrutterer.

  • Faglige kompetencer og erfaring. Lær, hvad deres tidligere stillinger var, og vigtigst af alt, hvilke resultater de kunne opnå, mens de var i deres sidste job. At lære så meget som muligt om deres professionelle baggrund vil hjælpe dig med at få en bedre idé om den person, der kan hjælpe din virksomhed med at få succes.
  • Strategisk tankegang. En evne til at træffe strategiske og kalkulerede beslutninger er noget, du skal forvente, at din potentielle CFO har. Denne kvalitet er nøglen til at hjælpe din virksomhed med at trives.
  • Samarbejde. Da CFO vil arbejde tæt sammen med det finansielle team i virksomheden, CEO, investorer og potentielle partnere, er det afgørende at ansætte en person, der er klar til at kommunikere, samarbejde og agere holdspiller i virksomheden.
  • Innovation. Når du lever i en tidsalder, hvor digitale innovationer flytter enhver virksomhed fremad, skal du ansætte en CFO, der er villig til konstant at lære, innovere og adoptere digitale løsninger så hurtigt som muligt.

Bortset fra de nævnte kvaliteter, overvej din virksomheds værdier og rekrutter personen i overensstemmelse hermed.

Ideen er at ansætte en person, der vil slutte sig til din virksomhed på lang sigt og arbejde tæt sammen med dig for at nå alle de mål, du måtte have.

Bundlinjen

Alt i alt er en CFO en nøgleposition for enhver virksomhed, der er seriøs omkring udvikling.

Med en CFO bliver workflow, ansvarlighed og automatisering nemmere og mere opnåeligt.

Det vigtigste her er at rekruttere en person med færdigheder, erfaring, et lederskab og vilje til at samarbejde med de andre teammedlemmer.