Nyheder

Hvilken type sky fungerer bedst for din virksomhed

Cloud

Skyen, engang noget som folk så på himlen, er nu et hverdagsværktøj for virksomheder. Ligesom der er stratus-, cumulonimbus- og nimbusskyer, har den teknologiske sky også forskellige varianter. Men én ting, de alle har til fælles, er at hjælpe organisationer med datahåndtering.

Andre fordele er:

  • Evnen til at skille sig ud fra konkurrenterne takket være adgang til de nyeste teknologier og værktøjer.
  • Support til eksterne teams, der skal have adgang til eller dele filer med et øjebliks varsel. I de sidste fem år har der været en 44 % stigning i fjernarbejde. Skyen har hjulpet virksomheder med at vokse og hjælpe deres eksterne teams.
  • Sammen med ekstern teamvækst har teknologien hjulpet organisationer med at skalere for at imødekomme skiftende digitale krav i daglige processer eller kunde- og klientbehov. Brugen af ​​applikationer og andre evner kan hjælpe med at forbedre forretningspraksis, mens den udvikler sig sammen med en virksomhed.

Selvom virksomhedsledere og ledere måske allerede kender disse fordele, kan det være udfordrende at vælge, hvilken version der skal bruges. De følgende afsnit diskuterer de tilgængelige typer skyer, og hvilke virksomheder der kan finde dem nyttige.

Offentlig sky

Den offentlige sky er en virtuel infrastruktur placeret offsite og deler plads med andre virksomheder. Disse er ofte tilgængelige via et offentligt netværk som internettet. EN RightScale undersøgelse fandt ud af, at den gennemsnitlige virksomhed kører 38 % af sin arbejdsbyrde på den offentlige sky.

Årsagerne til, at virksomheder bruger offentligheden inkluderer: det opfylder virksomhedens grundlæggende behov, det bruger et pay-as-you-go-format, det bruger offsite og sikker datalagring, og det er skalerbart til at imødekomme kravene om forandring eller vækst. Tjenesteudbyderen sørger også for at opdatere værktøjer, hvilket betyder en ting mindre for en virksomhed at håndtere.

Nogle af ulemperne ved den offentlige sky inkluderer dog, at den er et mål for hackere. Selvom de måske ikke leder efter en nøjagtig virksomheds data, er data stadig i fare. En anden faktor er, at den offentlige sky er en model, der passer til alle, der ikke er fleksibel for konfigurations- og sikkerhedsbehov, hvilket er særligt svært for virksomheder, der skal følge regler eller beskytte følsomme data.

Organisationer, der har brug for at teste software eller udvikle dataværktøjer, finder den offentlige sky et nyttigt værktøj. Virksomheder, der har forudsigelige computerbehov eller ønsker en anden til at håndtere infrastrukturvedligeholdelse, kan også finde denne type nyttig.

Privat Cloud

Den private sky er noget, en virksomhed selv kan skabe eller arbejde sammen med en tjenesteudbyder om. Når du arbejder med en leverandør, kan en virksomhed have en bestemt mængde plads at bruge, og denne lagerplads kan være placeret på stedet eller udenfor. Organisationer, der opretter deres lager, gør det ofte for at have kontrol over deres data og sikkerhed.

Der er tre typer af en privat sky:

  • Kun software: Denne lever oven på en virksomheds eksisterende software og er nyttig for virksomheder, der lige har opgraderet deres software og hardware.
  • Præ-integreret konvergeret: For virksomheder, der ønsker en out-of-the-box løsning, er denne type en del af en hardware- eller softwarepakke.
  • Administreret: I dette tilfælde kan organisationen holde hardware og software, men en leverandør eller tjenesteudbyder administrerer det. Ved at bruge denne løsning kan virksomheder frigøres fra at administrere regelmæssig vedligeholdelse og opgraderinger – dette ansvar ligger hos leverandøren.

En privat cloud er fremragende til virksomheder, der har brug for mere kontrol og fleksibilitet med de systemer, der er forbundet til den, og ønsker specifikke firewall-beskyttelser. I brancher med compliance-standarder eller private datakrav, som f.eks sundhedsindustrien, den private sky er en go-to-løsning.

Der er en højere omkostning forbundet med denne type sky. Leverandørens servicegebyrer, som kan omfatte omkostninger til vedligeholdelse, support eller opgradering, er en ulempe for nogle organisationer, der ikke har et stort budget til teknologi.

Virksomheder, der bruger denne version af skyen, er typisk i en stærkt reguleret industri, der kræver sikkerhed på næste niveau, eller en større virksomhed, der har brug for et avanceret datacenter. Deres teams har brug for leverandørsupport til at håndtere den daglige pleje af skyen, hvilket kan omfatte opdateringer og sikkerhedsovervågning.

Hybrid Cloud

Som navnet antyder, er denne type en kombination af både det offentlige og det private. Virksomheder, der bruger denne mulighed, finder ofte den største fordel ved at være dens fleksibilitet, da de har adgang til ubegrænset skalerbarhed og omkostningseffektivitet, mens de holder kerneapplikationer og andre komponenter inden for kontrol. Men virksomheder, der bruger denne mulighed, skal have en robust og samlet netværksmodel med den rigtige leverandør for at have adgang til offentlige og private elementer i skyen på samme tid.

Organisationer, der oplever en overgangsperiode, finder hybrid for at være nyttig. Ved at bruge elementer af både en privat og offentlig sky kan de bestemme, hvilke ressourcer i virksomheden, der skal være offentlige eller private. Plus, de kan kortlægge, om brugen af ​​begge muligheder vil skabe en balance, der giver ro i sindet, samtidig med at den er overkommelig.

Selvom virksomheder, der bruger hybriden, ikke er låst til at bruge en enkelt cloud-udbyder, skal de spore og administrere flere platforme og leverandører på samme tid. Dette kan føre til kompleks it-administrationspraksis for at holde sikre data og informationer på det rigtige sted og samtidig sikre, at de rigtige personer har adgang til dem.

Virksomheder, der udforsker cloud-muligheder, finder en hybridmodel nyttig, fordi den giver dem mulighed for at optimere muligheder uden at bringe fordelene ved offentlige eller private teknologier i fare. Derudover finder organisationer med en række forskellige regulerings-, sikkerheds- og ydeevnekrav, at det er nyttigt at understøtte deres vifte af behov.

Afsluttende tanker

Der er en anden type sky i udvikling kaldet multi-cloud, som tager hybrid et skridt videre. Virksomheder, der har brug for alsidighed og specialisering eller har afdelingssiloer, vil finde sidstnævnte som hjælpsomme.

Uanset hvilken type cloud en virksomhed vælger, bør den hjælpe dem i stedet for at hindre deres praksis. Virksomheder skal også undersøge deres leverandører ordentligt for at sikre, at de leverer præcis, hvad der forventes af dem. Nogle, som Infor software, hostes på tredjepartsleverandører, hvilket betyder en ikke-sammenhængende suite af applikationer - et element, der kan skabe flere problemer for en virksomhed.

I sidste ende er det et nyttigt værktøj for virksomheder at have i deres drift. Det er et sted til at gemme data og dele information med teammedlemmer. Skyen er noget, der forbliver i prognosen for succesfuld forretningspraksis.