Nyheder

Hvordan får man succes med et online interview?

Interview

I løbet af det sidste år flyttede næsten alle områder af vores liv online, og jobsamtaler er ingen undtagelse. I dag ansættes nye medarbejdere via linse zoom opkald uden at møde deres HR-chef eller teamleder ansigt til ansigt.

For nogle kan den aktuelle situation virke befriende, mens andre kan føle sig stressede. Under alle omstændigheder er der nogle praktiske ting, du kan gøre for bedre at forberede dig til en virtuel samtale og få dit drømmejob.

For at hjælpe dig med at få succes, har vi udarbejdet nogle praktiske tips, du kan begynde at anvende i dag.

 

Fordele og ulemper ved et online interview

Før vi kommer til tipsene, lad os hurtigt opsummere fordele og ulemper ved et onlineinterview.

 

Fordele ved et onlineinterview

Nogle af de positive sider ved at blive ansat online inkluderer:

1. Lavere omkostninger for både arbejdsgiver og kandidat.

Udvælgelse af kandidater online gør det unødvendigt for en arbejdsgiver at booke et mødested. Derfor kan virksomheder investere de penge andre steder.

I lyset af den nuværende situation vælger flere og flere virksomheder desuden en outsourcet HR-chef i stedet for at ansætte en bestemt person. Det sparer omkostninger og kan give en virksomhed værdifuld indsigt, der kommer uden for virksomheden.

Når det kommer til kandidaten, sparer de på ting som rejseudgifter, mad og tøj.

2. Spar tid

I dette tilfælde er begge parter på samme side. Da en samtale finder sted, hvor end personen er, kan en arbejdsgiver og en kandidat straks gå tilbage til deres virksomhed, når det er overstået.

Med et almindeligt interview kan begge parter miste op til en time eller to på grund af transport, trafik, ventetid i mødestedet og meget mere.

3. Kommunikationsevner kan vurderes mere præcist

Et online interview er en glimrende måde at teste en kandidats kommunikationsevner. Da der er denne ekstra barriere på skærmen, kan en HR-chef få mere præcis indsigt i, hvor godt en person kan udtrykke sine tanker og ideer.

4. Kandidater har en tendens til at føle sig mere afslappede i et velkendt miljø

Hvis du føler dig utilpas nye steder, kan det føje op til fiasko i et interview.

Det gode ved en virtuel jobsamtale er, at du kan deltage i den i ro og mag i dit hjem. Det betyder, at du selv kan indrette miljøet til din fordel.

 

Ulemper ved et onlineinterview

At have et virtuelt interview kan også give nogle udfordringer. Nedenfor kan du finde de mest almindelige:

1. Internetforbindelsesproblemer

Der er intet, der kan ødelægge et onlineinterview hurtigere end et langsomt internet. Når du støder på dette problem, kan du have forstyrrelser i lyden og dårlig videokvalitet. Begge problemer kan forårsage massive misforståelser og forhindre dig i at lande dit drømmejob.

2. Risiko for svindel

Den nye normal giver nye udfordringer. Et af dem er problemer med cybersikkerhed. Derfor bør du være ekstra forsigtig med, hvem du accepterer at tale med via Zoom eller enhver anden videokonferenceplatform.

 

Praktiske tips til at få succes med et onlineinterview

Nu hvor du er bekendt med nogle af fordelene og udfordringerne ved et virtuelt interview, lad os se, hvad der kan få dig til at lykkes.

1. Forbered dig på forhånd.

Både regelmæssige og virtuelle interviews kræver forberedelse. Sørg derfor for at vide alt om virksomheden og den stilling, du søger. Gå en ekstra mil og forbered et spørgsmål eller to – dette vil få dig til at se mere seriøs omkring rollen.

Derudover skal du dobbelttjekke dine sociale medieplatforme, især LinkedIn. Fjern alt, der er irrelevant, og fremhæv dine færdigheder, erfaring og enhver yderligere information, der kan gavne din succes.

2. Løs eller forhindre eventuelle tekniske problemer.

Brug online værktøjer som f.eks Speedtest for at teste hastigheden på din internetforbindelse. Hvis det er for langsomt, skal du kontakte din udbyder og lære, hvordan du kan forbedre det. I nogle tilfælde ville det betyde, at man skulle betale lidt ekstra for en mere kraftfuld internetplan. Tøv ikke med at investere i det.

Tjek desuden, om din bærbare eller stationære computer er tilsluttet stikkontakten. Selvom det kan virke som en lille detalje, kan det gøre eller ødelægge dit virtuelle interview.

3. Kom til tiden.

Ved et online interview gælder de samme regler. Du skal altid være punktlig og komme til tiden.

Sørg derfor for at finde dit login-link på forhånd, så du kan starte en samtale med det samme.

4. Klæd dig på for succes.

Du har sikkert set en af ​​de vittigheder om virtuelle mødetøj, hvor en person er iført en fancy skjorte og pyjamasunderbukser. Brug det ikke som eksempel til din jobsamtale.

Sørg for, at du er iført rent og professionelt tøj. Du ville klare dig fint ved at vælge et business casual outfit.

5. Sørg for, at du ikke bliver afbrudt under et interview.

Hvis du bor sammen med andre mennesker, skal du sørge for, at de ikke afbryder under et interview. Sørg for, at din partner tager sig af børnene, så de ikke ved et uheld kommer med til din jobsamtale.

Sluk desuden for lyden fra din mobiltelefon og dørtelefon. På den måde vil du være sikker på, at du er uden distraktion under et helt interview.

6. Brug selvsikkert kropssprog.

Hold øjenkontakt med en HR-chef for at få din pointe igennem. Det vil få dig til at se mere selvhævdende og overbevisende ud.

Brug desuden dine fagter til at understrege dine argumenter. Hvis du gør det, vil du fremstille dig som en selvsikker og motiveret kandidat.

7. Brug S.T.A.R-metoden.

For at henvise til specifikke argumenter, prøv at bruge STJERNE metode: beskriv det særlige Situationen,  opgave du blev stillet over for, og hvad Action du tog for at løse det, afsluttende med resultere af dit arbejde.

 

Bundlinjen

Alt i alt er onlineinterviews en ny virkelighed, der sandsynligvis vil forblive, selv når pandemien for længst er forbi.

For at lykkes skal du sørge for at anvende de tips, der er nævnt i artiklen. Hvis du sætter dem i praksis, vil du føle dig mere selvsikker og i kontrol. Oven i det vil de hjælpe dig med at bringe dine bedste personlige egenskaber og faglige færdigheder til den anden side af skærmen.