Nyheder

Hvorfor søger udenlandske virksomheder litauiske medarbejdere?

litauiske ansatte

Efter den udbredte anvendelse af fjernarbejdsmodellen er både medarbejderne og arbejdsgiverne ikke længere begrænset af deres geografiske placering. Nu kan man simpelthen arbejde fra næsten ethvert sted i verden. Samtidig kan den anden ansætte folk med de nødvendige kompetencer fra ethvert land. I en nylig pressemeddelelse afslører eksperter, at efterspørgslen efter litauiske medarbejdere under disse omstændigheder er vokset endnu mere på det internationale arbejdsmarked.

Litauiske medarbejderes kompetencer er en topattraktion

Især udenlandske virksomheder fra Vesteuropa, USA og Skandinavien er blandt de top, der søger litauiske medarbejdere. Ifølge Andžej Rynkevič, lederen af "Baltic Assist", et outsourcingfirma, deler vi lignende holdninger til at arbejde med disse lande. Der er således næsten alle kulturelle forskelle, medmindre man skal tilpasse sig det specifikke arbejdsmiljø i en bestemt virksomhed.
Ifølge eksperten er en af ​​hovedårsagerne til, at litauiske specialister er eftertragtede af udenlandske medarbejdere, førstnævntes høje kompetenceniveau. “Vores eksperter skiller sig ud på grund af deres konstante vilje til at lære og forbedre, gode kommunikation, hurtige tempo, punktlighed og evne til at overholde deadlines. Hvad der også er vigtigt for udenlandske medarbejdere er, at litauere normalt taler flere fremmedsprog. Derfor har de ofte gode kommunikationsevner på engelsk, hvilket giver dem en konkurrencefordel over for specialister fra andre lande”, siger A. Rynkevič. Han tilføjer, at udenlandske virksomheder også sætter pris på, at vores specialisters videregående uddannelse ofte ikke er begrænset til en bachelorgrad: "Dette viser medarbejdernes potentiale."

Arbejdsgivere fremhæver ofte litauiske medarbejderes arbejdskultur

De sætter pris på, at litauere er veluddannede og har en tendens til at arbejde hårdt for deres mål, siger A. Rynkevič. "Ud fra vores erfaring skal litauere være stolte af deres job og deres ansættelsessted - de tolererer ikke 'free-riders', som bruger andres præstationer. Desuden er litauere gode til at arbejde både individuelt og i teams. De er et godt supplement til forskellige profilprojekter. Personlige specialistegenskaber er også af stor betydning: Litauere beskrives ofte som havende gode sociale færdigheder i formelle og uformelle engagementer. De respekterer deres kolleger, tager imod konstruktiv kritik og lærer af den ”eksperten deler sin indsigt.

Finans- og IT-eksperter er mest eftertragtede

På spørgsmålet om, hvilke litauiske specialister der er mest efterspurgt blandt udenlandske arbejdsgivere, siger A. Rynkevič, at tendenserne har været de samme i flere år nu. Efterspørgslen efter IT- og økonomispecialister er langt den højeste. Eksperten bemærker dog også det stigende behov for compliance officerer. "I øjeblikket står virksomheder over for et stigende pres fra samfundet, investorer og andre interessenter i spørgsmål om socialt ansvar. Derfor er det naturligt, at organisationer søger specialister, der kan sikre, at virksomhedens interne processer eller politikker overholder lovgivningen”, siger eksperten. Hvis man tilføjer, at i betragtning af dagens forretningsmiljø, vil behovet for disse specialister højst sandsynligt fortsætte med at vokse.

Teknologi hjælper med at organisere arbejdet mere effektivt

På grund af forskellige fjernarbejdsteknologier, der bruges til projektstyring eller tidsplanlægning, er det blevet lettere at tiltrække litauiske specialister til at arbejde med udenlandske virksomheder. Nye teknologier giver teams mulighed for at kommunikere effektivt og udføre opgaver i realtid uden nogen afbrydelser. “Fremskridt inden for teknologi og dens muligheder hjælper bestemt med at tiltrække fagfolk. Der er næsten ingen væsentlige forskelle mellem kontorarbejde og fjernarbejde tilbage. Succesen af ​​specifikke projekter afhænger af effektiv planlægning og arbejdstilrettelæggelse.”

”Generelt gavner fjernarbejde både arbejdsgivere på grund af bredere muligheder og medarbejdere, som får frihed til at arbejde fleksibelt. Også selvom det er en virksomhed beliggende i et andet land”, slutter eksperten.