Finansielle nyheder

RPA i bogholderi: Hvad du behøver at vide

RPA

Hvis der er én ting, som enhver virksomhed ønsker og har brug for, er mere effektivitet og produktivitet. Heldigvis er alt dette muligt med teknologiske fremskridt - uanset hvilket forretningsområde du arbejder i. I dagens artikel vil vi diskutere RPA og dens rolle i bogføring, regnskab og finanssektoren generelt. Så hvad er RPA, og hvorfor er det så vigtigt at blive fortrolig med det? For at sige det enkelt, RPA refererer til Robotic Process Automation, og det har været et varmt emne inden for regnskab og bogføring i et stykke tid nu. For bedre at forstå konceptet, lad os gennemgå de mest almindelige fordele ved RPA og nogle af dets applikationer.

 

RPA i bogføring: definition og anvendelse

Den bedste måde at se RPAs rolle inden for regnskab og især inden for bogføring er ved at se på det som en total game-changer. Fra i dag forårsager RPA de fleste ændringer i regnskabs- og finansbranchen og øger deres muligheder. Robotic Process Automation gør det muligt for revisorer og revisorer at udføre deres opgaver på det mest produktive niveau og reducere gentagne processer. Nogle af de mest almindelige RPA-applikationer inden for regnskab eller bogføring omfatter:

 • dataindsamling;
 • udarbejdelse af rapport;
 • indsendelse af oplysningerne til de finansielle myndigheder;
 • beregning af den skyldige skat;
 • etc.

RPA fjerner med andre ord byrden fra revisorerne og hjælper med at lette deres daglige arbejdsgang.

 

Hvorfor vælger flere og flere virksomheder RPA?

I disse dage er konkurrencen inden for næsten alle forretningsområder så stærk som aldrig før. Finansielle institutioner er ingen undtagelse. For at opnå en konkurrencefordel på markedet vælger flere og flere virksomheder derfor RPA-understøttet regnskab og bogføring. Robotic Process Automation-teknologi sikrer bedre resultater for virksomheden ved at maksimere effektiviteten og automatisere gentagne processer. Dette er af særlig betydning for finansielle organer, da de kan fokusere deres opmærksomhed på at træffe mere informerede strategiske beslutninger i stedet for at fokusere på at udføre små opgaver.

 

De mest almindelige fordele ved RPA i bogføring

Fordelene ved RPA i bogføring er næsten uendelige, men alle kommer ned til den øgede effektivitet og produktivitet. Virksomheder og finansielle institutioner, der anvender RPA-teknologi, vil sandsynligvis drage fordel på følgende områder:

 • Sparer tid da revisorer ikke skal udføre de samme gentagne opgaver dagligt.
 • Øge produktiviteten og at forbedre en overordnet arbejdsgang.
 • Reduceret antal fejl og menneskelige fejl.
 • Mere nøjagtighed.
 • Bedre overholdelse.
 • Hurtigere og forbedret kundesupport.

 

Bundlinjen

Alt i alt gør Robotic Process Automation (RPA) det muligt for virksomheder inden for næsten alle områder (og især finansielle institutioner) at forbedre produktiviteten, reducere omkostningerne og meget mere. Med al den tid sparet kan virksomheder nu samle flere af deres ressourcer til strategisk planlægning og udvikling af deres forretningsplan. Hvis din virksomhed endnu ikke er begyndt at bruge denne teknologi, anbefaler vi stærkt, at du prøver det i den nærmeste fremtid. Som altid skal du kun vælge pålidelige tjenester for at sikre den bedste kvalitet. Når du selv ser fordelene, er det meget sandsynligt, at du holder dig til RPA for altid!