Nyheder

5 tips til at forblive sund, mens du bruger meget tid på at arbejde på en computer

mental sundhed på arbejdspladsen skaleret min

Introduktion

Kontorjob har typisk krævet, at medarbejderne bruger meget tid på computeren. Der er nye arbejdsområder uden for et traditionelt kontor, der har mange af de samme krav. I dag gør mange mennesker fjernbetjening som at arbejde hjemmefra, især hvor en computer er et primært værktøj. At kunne arbejde hjemme er en enorm fordel. Ikke desto mindre kommer denne fordel med omkostningerne ved at skulle være i en stillesiddende livsstil i en længere periode. Det kan føre til vægtøgning, rygproblemer og nogle andre sundhedsproblemer, som du virkelig bør undgå.

Den gode nyhed er, at folk, der udfører fjernarbejde hjemmefra, kan forblive mere aktive og sunde. Uden en supervisor, der overvåger dig, er evnen til at rejse sig, bevæge sig rundt, strække og udføre andre aktiviteter af denne art meget lettere tilgængelig.

1. Brug et stående skrivebord

En mulighed, du måske vil overveje, er at få en anden slags skrivebord. Stående skriveborde er ved at blive en populær mulighed for folk, fordi de fremmer et sundere arbejdsmiljø. Det var aldrig meningen, at menneskekroppen skulle sidde ved et skrivebord i 8 timer om dagen. At gøre det belaster din krop meget og kan forårsage en masse negative helbredseffekter. Problemet her er, at hvis du har et job, der kræver arbejde på en computer, bliver du nødt til at bruge meget tid ved et skrivebord.

Men hvad nu hvis du ikke sad ved dit skrivebord og stod bag det i stedet?

Der er mange muligheder for stående skrivebord derude, der spænder fra et helt nyt skrivebord til en skrivebordsforlænger, du kan sætte oven på et eksisterende. Selvom det umiddelbart kan virke underligt, bør du med tiden tilpasse dig dit stående skrivebord og blive fortrolig med det. Du vil ikke længere have den samme type sundhedsrelaterede bekymringer, som følger med at sidde i lange perioder.

2. Stå op og bevæg dig regelmæssigt

De største sundhedsproblemer, der opstår ved at sidde foran en computer i længere tid, er relateret til manglende bevægelse og aktivitet. Så for at imødegå dette, bør du gøre et punkt for at rejse dig og bevæge dig regelmæssigt. Du kan endda indstille alarmen på din telefon til at gå i gang hver time.

Rejs dig op, gå en tur, eller lav en simpel huspligt, der vil tvinge dig til at rejse dig og gå væk fra dit skrivebord i mindst et par minutter. Selv denne lille mængde aktivitet vil hjælpe med at forbedre din blodcirkulation, lindre belastningen på din nakke og ryg og også forbrænde nogle få kalorier.

Du bør også sørge for at få så meget fysisk aktivitet som muligt resten af ​​dagen. Træn regelmæssigt, og små ting som at tage trappen i stedet for en elevator kan hjælpe dig med at forbedre dit helbred.

3. Giv dine øjne en pause fra computeren

Du er måske ikke klar over det, men at sidde og stirre på en computerskærm hele dagen lang belaster dine øjne en del. Selvom en computerskærm ikke er usædvanlig lysstærk, producerer den lys, som du stirrer ind i, nogle gange i timevis. Det kan belaste dine øjne meget, hvilket over tid kan bidrage til synsproblemer, hovedpine og andre helbredsproblemer.

Den gode nyhed er, at der er en simpel løsning for at undgå at overbelaste dine øjne. Hvert par minutter, tag et sekund, luk øjnene og giv dem en pause. Sørg for, at du også undgår at stirre på en computerskærm, hvilket er et almindeligt problem, som de fleste mennesker ikke engang er klar over, at de har. Det er vigtigt at blinke, og det kan hjælpe dig med at holde dit syn skarpt.

4. Hold sunde snacks omkring dit skrivebord

At arbejde ved en computer hele dagen er ikke et fysisk arbejde. Det betyder, at du ikke forbrænder en masse kalorier, mens du sidder og taster på dit tastatur. Så den sidste ting du ønsker at gøre er at forværre problemet ved at spise junkfood hele dagen lang. At spise højt forarbejdede fødevarer, der er høje i kalorier, sukker og fedt, vil kun øge de sundhedsproblemer, der er forårsaget af et stillesiddende arbejde.

Du skal spise, så sørg for at spise den rigtige mad. Den enkleste måde at undgå at spise usund mad på er ikke at have dem i nærheden. Opbevar fødevarer såsom oksekød, nødder og andre fødevarer med højt proteinindhold omkring dit skrivebord. Så når sulten melder sig, kan du mætte den med en sund snack.

5. Hold dit skrivebord rent

Et af de mest almindelige problemer med et skrivebordsjob, der kræver, at du sidder foran en computer hele dagen, er et problem, mange mennesker ikke engang er klar over.

Hvilket problem er det? Bakterie.

Når du sidder og bruger en computer, vil eventuelle bakterier på dine hænder eller krop ende på dit skrivebord. Over tid kan der opbygges bakterier. Selv før du ved af det, er dit arbejdsområde sammen med modbydelige mikrober.

Løsningen på dette? Enkelt, hold et rent arbejdsområde.

Ryd op efter dig selv og rengør dit skrivebord, computer, tastatur og hele arbejdsområdet dagligt. En simpel sanitetsserviet kan forhindre, at bakterier ophobes, hvilket kan være med til at forhindre dig i at blive syg. Du kan yderligere beskytte dig selv ved at rejse dig op og vaske hænder regelmæssigt. Samt begynde at holde håndsprit og bruge det ofte.

Konklusion: Sundhed er en prioritet og er let at gøre

 Det er vigtigt at være opmærksom på, at du udfører et arbejde, der skader dit helbred. Det er den dårlige nyhed.

Den gode nyhed er, at det ikke tager meget tid eller kræfter at reducere disse negative virkninger. Så flyt mere rundt, hold dit arbejdsområde rent, spis sunde fødevarer, og hvil øjnene. Det kan forhindre en masse af de negative effekter forbundet med et stillesiddende arbejde.

Så lav disse små trin for at sikre, at du ser og føler dig bedst muligt.