Nyheder

Fjernarbejde betyder at skabe balance mellem arbejde og liv

8532874 min

De fleste af os, vores hjem ringer til kontorer i øjeblikket. At etablere en sund balance mellem arbejde og liv er ikke en mulighed; det er en nødvendighed. Især dem, der opdrager børn.

Evnen til at arbejde effektivt hjemmefra kræver adskillelse af personligt og fagligt, arbejde og hjem. Når hjemmet og kontoret er det samme fysiske sted, kan det være en udfordring at adskille de to. Især når man ikke har nogen erfaring med fjernarbejde.

Men at lære at etablere mentale og fysiske barrierer mellem kontor og hjem er ikke kun nøgler til lykke, men professionel succes. Som de fleste af os ved, hænger personlig og professionel succes ofte sammen. Så man kan betragte en sund balance mellem arbejde og privatliv som handlingen at afkrydse to livsmål med ét sæt retningslinjer.

Forbered dig på at føle skyld, og kom over det

Det gælder forældre og kæledyrsejere derude. Overgangen fra et traditionelt, væk-fra-hjemmet-kontor til en fjernstilling, der arbejder i hjemmet, kan umiddelbart virke som en leg.

Du mener, at jeg ikke behøver at pendle til arbejde, handle med kolleger eller svare til en chef? Hvad er fangsten?

For mange ligger ’fangsten’ i den fristelse, som et hjem konstant byder på. For forældre er fristelsen til at bruge dyrebare timer i løbet af arbejdsdagen – især om eftermiddagen – på at indhente børnene en daglig kamp. Dine moder- eller faderlige instinkter vil ofte slå ind, når hoveddøren åbnes, og børn kommer hjem fra skole.

Er jeg en dårlig mor/far ved at forblive engageret i min arbejdsopgave i stedet for straks at springe op for at kramme dem?

Du skal ikke føle dig skyldig - du er på arbejde. Når alt kommer til alt - det er næsten umuligt for fjernarbejdere at adskille deres status som mødre eller fædre. Hvordan undgår man, at skyldfølelsen opstår ved at være i nærheden af ​​børn uden at interagere? Det ligger med måde.

Sæt grænser for dig selv og dine børn. Lad dem vide, at det faktum, at du er hjemme, kommer sekundært til den virkelighed, du er i din kontor. Du ville ikke springe ud af virksomhedens hovedkvarter, køre hjem og chatte med dem i en halv time bare. Fordi dine kære kom tilbage fra skole, ville du?

Med det sagt, omfavn fordelene ved at arbejde hjemmefra. Når du får chancen, kryb ud af "kontoret", snig dig ind på dem, giv dem et stort kram. Men dvæle ikke for længe. Der er arbejde at gøre.

Skyld og frihed går hånd i hånd

Misforstå mig ikke. At have friheden til at gå uden for dit kontor til dine børn, kæledyr eller roman, du ikke har været i stand til at lægge fra dig, kan være en betydelig distraktion. Det kræver en vis selvdisciplin at undgå distraktioner.

Men det smukke ved at arbejde hjemmefra er, at hvis du kan administrere din tid, kan du tage en pause eller to fra dit kontor. Du kan forkæle dig med de smukkere ting, der gør livet værd at leve.

Brug ikke tid på at udsætte, når børnene ikke er hjemme, eller kæledyret tilbringer tid hos en ven eller nabo. Når de kommer tilbage, dig vilje føler et stærkt ønske om at blæse dine faglige forpligtelser af. Kort sagt kan du ikke blæse disse forpligtelser af. Brug de sjove, afslappende og passionsfremkaldende ting i dit liv som motivation. Uanset om det er børn, et kæledyr eller en hobby, vil en motivation til at arbejde så hårdt, som du overhovedet kan, skubbe dig væk fra at udsætte.

Når din killing kommer tilbage fra groomeren, eller børnene hopper af skolebussen og op på dit skød, kan du bruge tredive minutter til at hænge rundt, chatte og nyde deres tilstedeværelse uden at føle dig som en løssluger. Du behøver ikke at undgå dem til fordel for det arbejde, du ikke brugte din solotid på at fuldføre. Og til gengæld vil du igen forstå, hvad det vil sige at føle tilfredsheden ved at opnå balance mellem arbejde og privatliv.

Adskil familietid fra arbejdstid

For dem, der oplever, at de skal arbejde i weekenden, kan dette være en ekstraordinært kompliceret opgave. Som en enkelt person er ofringen af ​​din tid skadelig, for at være specifik. Men når børn bringes ind i ligningen, kan virkeligheden med at tilbringe dine weekender på hjemmekontoret være utroligt deprimerende.

Af denne grund skal du etablere – og gøre dine børn fortrolige med – en rutine, der maksimerer weekender mellem arbejde og familietid. Hvis dit barn for eksempel har en sportsbegivenhed en lørdag formiddag, skal du gøre din arbejdsgiver opmærksom på, at du arbejder om eftermiddagen og måske endda senere for at overholde en deadline.

Derimod planlagde du en familiefilmaften. Giv din klient så meget besked som muligt, så de ved, at du vil arbejde godt og tidligt. De skal muligvis være klar til at svare på e-mails eller telefonopkald tidligt om morgenen.

Livet sker, og den tid, vi tilbringer med vores familie, er den tid, vi kommer til at huske og nyde mest af. Fjernarbejdere, der lærer at delegere deres tid konsekvent og klogt mellem familietid og arbejdstid, vil være glade og velstående.

For at konkludere: Find den mellemting

Nøglerne til at balancere arbejde og liv kan koges ned rimeligt enkelt: planlægning, kommunikation, effektivitet og adskillelse.

Planlæg din tid omkring både arbejde og familieaktiviteter. Kommuniker tydeligt med både arbejdsgivere og familiemedlemmer. Så de forstår, hvornår du skal arbejde, og hvornår du kan holde fri for at være sammen med familien. Diskuter også åbent, hvorfor begge dele er vigtige. Og uanset om du udfører dit arbejde eller sluger de uvurderlige øjeblikke med din familie, forbliv helt i øjeblikket. Før du ved af det, vil du have fundet ud af hele denne balance mellem arbejde og privatliv.

Kæmper du med produktiviteten, mens du arbejder hjemme? Læs vores artikel "Sådan øger du produktiviteten ved at arbejde hjemmefra".